Airless latex spuiten is bij "Vakmansschilder" All-in

**Mooier & sneller dan rollen

**Egale en strakke techniek

**Goedkoper dan rollen

**Esthetisch erg fraai

**Tot 60% goedkoper

All-in geregeld bij Vakmansschilder


Met latex spuiten kunnen we superstrak werk leveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitmachine. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdwinst te boeken en daardoor prijs technisch erg interessant. Wij spuiten latex veelal in één wit tint. Accentkleuren kunnen natuurlijk ook worden aangebracht. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.
Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepast. Dit is ook dé oplossing voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is de hoogst mogelijke afwerking.
Wij werken volgens ons unieke All-in concept. Dus een totaal prijs waarbij alle werkzaamheden inbegrepen zitten, zoals u in de kolommen met de prijzen kunt lezen.
Onze prijzen zijn altijd All-in en zeer transparant.
Latex spuiten wordt veel in Nederland en België toegepast in zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Wij rijden tevens altijd vrijblijvend bij u langs voor advies op maat. Verder inspecteren wij dan de ondergrond en geven u een duidelijke uitleg van de werkwijze omtrent de airless techniek. Wij doorlopen dan uw gehele woning/appartement en nemen alles goed door. Tevens krijgt u een staal van de meest gebruikte wit tinten die wij airless spuiten. Dit is wit ongemengd, ral 9010 half recept, ral 9016 of ral 9003.
In veel situaties kan het latex spuiten ook worden toegepast op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz. Deze structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt dan met latex spuiten voorzien van een nieuwe frisse laag latex. Op elke ondergrond spuiten wij altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen. In het afplakken en maskeren van alle kozijnen, ramen, trappen etc. gaat veel tijd zitten. Dit is tevens een secuur werk omdat er strak gewerkt moet worden langs raamkozijnen en deurposten. Het airless spuitproces gaat razend nel en is zeer efficiënt.
Het stucwerk wordt zeer nauwkeurig gecontroleerd, licht geschuurd en beschadigingen geplamuurd. Ook zijn er zijn altijd wat gipsrestjes te vinden op het stucwerk. Verder worden spaanslagen en spaankrassen weggeschuurd. We gebruiken hiervoor een ledlamp op accu, de kleinste beschadigingen worden hierdoor zichtbaar en worden keurig gladgemaakt. Indien nodig worden ook direct de vloeren volledig gemaskeerd en keurig afgeplakt met onze maskeer machine. Als uw wanden voorzien van spack of spachtelputz, dan worden montagegaatjes en/of beschadigingen keurig hersteld. De hoeken worden gekit met non crack acrylaatkit. Hierna worden onbehandelde plafonds en wanden met voorstrijk ingeneveld. Wij gebruiken hiervoor een 1 bar lagedrukpomp.
Als alles afgeplakt en gemaskeerd is, kan de latex klaargezet worden. Ook wordt de airless machine operationeel gemaakt. De machine staat op een centrale plek in de woning. De actieradius van de slang is 20 meter.
De airless specialisten zijn nu aan de beurt. Het spuitmasker gaat op en de spuit overall wordt aangetrokken. De eerste laag kan gespoten worden. De 2e vakman (indien nodig) controleert de latex emmers onder de airless machine en vult deze continu aan. Afhankelijk van de ondergrond zullen er vele emmers latex verwerkt worden. Het spuiten gaat razendsnel. De eerste laag kan goed aan drogen voordat de 2e laag gespoten gaat worden. Tussen de lagen door checken wij nogmaals met de ledlamp op beschadigingen en oneffenheden . Hierna wordt al het maskeer materiaal keurig verwijderd en wordt alles schoon opgeleverd en opgeruimd.

  • tot 99 m2 spuiten op aanvraag
  • 100 m2 tot 499 m2 spuiten € 12.75 p/m2

  • 500 m2 tot 1250 m2 spuiten € 10,50 p/m2

  • meer als 1251 m2 op aanvraag

incl. 9% BTW (woningen jonger dan 2 jaar betalen 21% BTW) 

OFFERTE AANVRAGEN

*Advies op locatie vooraf

*Klasse 1 latex

*Kitwerk in de hoeken

*Kitwerk kozijnen

*Controle wanden

*Controle plafond(s)

*Licht schuren stucwerk

*Aanbrengen voorstrijk

*Afplakken raamkozijnen

*Afplakken deurkozijnen

*Afplakken radiatoren

*Afplakken keuken

*Afplakken vloeren

*Airless latex spuiten

*1 laag (bij 2 of meerdere lagen latex spuiten is er een toeslag van 55% per laag)

*Opruimen

Hoe werkt latex spuiten met een airless machine

De latex wordt door middel van een plunjerpomp onder druk gebracht, zonder gebruik te maken van lucht (airless). De druk wordt opgebouwd in de machine en in de slang. De latex wordt onder hoge druk door een tip (nozzle) geperst. De latex krijgt dan een drukval en wordt hierdoor zeer mooi en egaal verspoten. De druk van de latex is circa 160/170 bar. Wij spuiten altijd twee lagen latex. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de hoogst mogelijk kwaliteit behaald wordt.

Latex spuiten versus rollen

Airless latex spuiten wordt vaak toegepast op nieuw glad pleisterwerk (stucwerk). Indien u gladde wanden en/of plafonds gaat rollen, ontstaat er altijd een lichte roller structuur op het gladde pleisterwerk. Dit ziet er minder strak uit. Welke latex er gebruikt wordt is van groot belang. Bij het latex spuiten kan er snel gewerkt worden, (zie de diverse demo video’s op de pagina) zonder strepen en is het eindresultaat veel strakker. Uiteindelijk zijn de voordelen van latex spuiten groter dan het traditioneel rollen van latex. Wij zijn u graag van dienst!

Welke latex gebruiken

Wij gebruiken altijd schrobvaste latex “klasse 1” van het merk “De Vos Verf” en “Veveo S1”. Vlekken zijn goed te verwijderen met een spons en warm water. Ook glanst deze latex niet op indien er een vlek is ontstaan op de muur en gereinigd wordt met een warme spons. De professionele latex systemen zijn tevens spannings arm. Dit betekent dat er geen problemen zullen ontstaan in de hoeken waarbij er altijd een hogere laagdikte wordt aangebracht. Door onze gunstige inkoop kunnen wij een zeer goede prijs/kwaliteit aanbieden. Goedkopere latex soorten zullen veel eerder craqueleren in de hoeken en andere problemen geven.

Secuur maskeren en afplakken

Wij werken accuraat en professioneel. Alles wordt goed en zorgvuldig “ingepakt” en beschermd met plastic. Veel klanten zijn vaak bezorgd om hun keuken en/of vloer. Wij kunnen verzekeren dat alles wat niet gespoten wordt, goed met plastic en maskeerpapier beschermd wordt. Dus ook uw radiatoren, deuren en kozijnen en uiteraard uw vloeren (zie foto’s in de slider beneden). Verder werken wij ultrastrak met onze tape langs de kozijnen en deurposten. Dit is uiteraard belangrijk omdat er dan een mooie en rechte lijn ontstaat tussen de latex en het kozijn

Kunt uzelf latex spuiten

Vaak zijn airless spuitmachines te huur. Echter als u voor het eerst een plafond of wand met een airless spuitmachine gaat spuiten, zal dit naar alle waarschijnlijkheid een klein drama worden. Er is kennis van de spuitmachine nodig, tevens is er ervaring nodig van het aanbrengen van de latex en vooral wat voor latex. Verder heeft u de nodige kennis nodig van de diverse maten spuittips, het spuitpistool, de aanzuigkop, drukcontrole, filters en de werkdruk van de latex. U hoort het al. Laat dit over aan de professional.

Wat is schrobvastheid van latex

De schrobvastheid wordt in een laboratorium bepaald met een schuurspons. De spons wordt opgespannen in een testapparaat en vervolgens een bepaald aantal keren heen en weer bewogen over een proefvlak. Hierna wordt het monster op een weegschaal doorgemeten. Het gewichtsverlies, de afname van de laagdikte wordt op deze wijze berekend. Wanneer deze na 200 heen- en weer gaande bewegingen geringer is dan 5 micrometer (= 0,001 mm), heeft het afwerkmateriaal een schrobvastheid klasse 1. Voor klasse 2 moet de afname van de laagdikte tussen 5 en 20 micrometer liggen.

Plafonds & wanden voorbereiden

Voordat wij airless uw glad gestucte plafonds en/of wanden gaan latex spuiten, wordt alles voorgeneveld met een primer voorstrijk om de zuiging op te heffen. De hoeken worden altijd met kwaliteits non crack acrylaatkit van Den Braven/Hercuseal netjes dichtgekit. Vervolgens lopen wij alle wanden en/of plafonds na op kleine beschadigingen en schuren wij de wanden en/of plafonds licht na. Wij gebruiken One time foam pasta om gaatjes/beschadigingen netjes glad weg te werken. Tussen de lagen door controleren wij nogmaals met een witte ledlamp de gestucte ondergrond.

Kleuren airless spuiten

Voor het aanbrengen van de accentkleuren gebruiken we onze professionele Graco GX FF. Veelal zijn dit kleine wanden die van een contrastkleur moet worden voorzien. Deze wanden worden gespoten, nadat de basiskleur wit reeds is aangebracht en 24 uur heeft gedroogd.

9% BTW. of 21% BTW?

Alle prijzen op onze website zijn inclusief 9% BTW. Voor nieuwbouwwoningen geldt een BTW tarief van 21%. Dit wordt dan in onze offerte duidelijk vermeld. Er moet dan helaas meer BTW betaald worden. Dit is een meerprijs van 12% BTW.

Hoe dik is de latexlaag

De latex die verspoten wordt met de airless machine heeft een veel hogere laagdikte dan een laag latex die is gerold. Simpel gezegd is één laag latex spuiten twee keer rollen. Omdat op glad stucwerk de latex nagenoeg geen structuur geeft lijkt het net op de laagdikte dun is maar dat is niet zo. Spuiten van latex geeft een hoge laagdikte. Dit zorgt voor extra sterkte en bescherming en het ziet er strak uit.